sonsoreret-indhold

Automatisk oplæsning:

Sæsongaranti dækker hele sæsonen

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Når GRIMME Skandinavien sælger maskiner med sæsongaranti, betyder det garanti hele sæsonen, og efter en udfordrende sæson 2019 er en nordjysk maskinstationsejer ganske godt tilfreds med, at han handlede brugt optager hos GRIMME Skandinavien.

Steffan Ørvad, der driver SJ Maskinstation fra sin onkels landbrugsejendom i det nordjyske, besluttede til sæson 2019 at udvide maskinparken med en kartoffeloptager.

- Investeringen skete på opfordring fra et par kunder, og da jeg også selv er gået i gang med at dyrke kartofler på en del af de 200 hektar, som jeg forpagter, købte jeg til sæson 2019 en fabriksny optager, forklarer Steffan Ørvad.

Forventninger blev ikke indfriet

Med en ny optager følte han sig godt rustet, og derfor var det med ro i sindet og høje forventninger, at han tog hul på sæsonen. Desværre blev både forventningerne og glæden ved det nye udsyr på få dage forvandlet til et mareridt.

- I løbet af den første uge var der stort set ikke en dag, hvor jeg ikke holdt stille og havde montør til optageren. Uanset hvor meget jeg kæmpede, kom jeg ingen vegne. Det var virkelig et mareridt, og efter at have arbejdet i døgndrift i nogle dage, opfordrede min kone mig til at stoppe med kartofler, siger Steffan Ørvad.

Brugt GRIMME blev løsningen

Steffan Ørvad havde overvejet en GRIMME-optager, men havde valgt en anden og billigere løsning. Optageren løste imidlertid ikke opgaven, og derfor blev den leveret tilbage til forhandleren. I stedet tog han bilen og kørte til Rødkærsbro for at se på brugt optager hos GRIMME Skandinavien. Men da sæsonen var i gang, var der et begrænset udvalg af optagere, og da han ville have en optager med hjultræk, var det den sidste optager i rækken.

rich-media-1
Efter at vitale dele på den brugte optager blev skiftet under sæsongarantien i 2019, vurderer Steffan Ørvad, SJ Maskinstation, at optageren i de næste sæsoner kun kræver normalt vedligehold.

- Den var falmet, og da den ikke var klargjort, så den noget træls ud. GRIMME Skandinavien lovede en hurtig klargøring og sæsongaranti på optageren, siger Steffan Ørvad og tilføjer:

- Jeg havde det bestemt ikke godt med at skifte fra en fabriksny optager og til en brugt maskine. Men allerede da optageren blev leveret, fik jeg den første positive oplevelse. De lasede presenninger var udskiftet med nye, og der hvor den var mest falmet havde den fået ny lak, så den så betydeligt bedre ud, end da jeg så den i Rødkærsbro.

Sæsongarantien holdt

Optageren kom i jorden, og lige som resten af landet blev også Vendsyssel i efteråret 2019 ramt af massive nedbørsmængder.

- Markerne var nærmest ufremkommelige, og for at bjærge kartoflerne blev hjultrækket på optageren udnyttet fuldt ud. Det resulterede i, at begge hjulmotorer og en LS-pumpe i løbet af sæsonen stod af. Det er hver især rigtig dyre komponenter, og jeg var derfor bekymret for, om sæsongarantien dækkede. Det gjorde den, og jeg kan kun rose GRIMME Skandinavien for at have dygtige montører, der ved hvad de har med at gøre, og for virkelig at levere sæsongaranti der har dækket de omkostninger, der har været på optageren, siger Steffan Ørvad.

rich-media-2
Steffan Ørvad roser GRIMME Skandinavien for at have dygtige montører, der ved hvad de har med at gøre, og for virkelig at levere sæsongaranti, der har dækket de omkostninger, der har været på optageren.

Han roser også GRIMME Skandinavien for at være hurtig, til at yde service, når der var problemer med optageren.

Fortsætter med optageren

Den brugte GRIMME-optager var egentlig en nødløsning, og den oprindelige plan var, at den efter sæson 2019 skulle udskiftes til en ny eller nyere maskine.

- Som maskinstation skal man hurtigt kunne tilpasse sig, og i stedet for at udvide med nye kunder og investere en masse penge i en ny optager, har vi valgt at fortsætte med den brugte optager. Med de dele der kom i optageren sidste år, føler jeg mig godt kørende, og så har den overskudskapacitet i forhold til de kunder vi har. Det gør os i stand til at yde kunderne en god service og tage kartoflerne op, stort set når de ønsker det, siger Steffan Ørvad.