Allestrup Maskinstation opgraderer nu maskinparken til også at rumme kartoffelgrej.

Hos Allestrup Maskinstation har de 18 mand indtil nu haft fuld fokus på håndtering af grovfoder, gyllekørsel samt jordbearbejdning og så-arbejde, som mange andre traditionelle landbrugsmaskinstationer, men fra sæson 2020 kaster den himmerlandske maskinstation sig også ud i kartoffelproduktion. Der er fortsat fuld fokus på den hidtil kerneforretning på maskinstationen, men indehaver Henrik Nielsen ser frem til at komme i gang med et nyt område:

- Vi har købt full-line grej ind til håndtering af kartoffelproduktion i form af bed-plov, stenstrengelægger, kartoffellægger og optager hos Grimme Skandinavien, og det er en blanding af lettere brugt og næsten nyt grej, fortæller Henrik Nielsen på dagen, hvor maskineriet er blevet hentet hos Grimme Skandinavien i Rødkærsbro.

Det var egentligt meningen, at Henrik vil koncentrere sig om sine egne 50 hektar med kartofler til melproduktion det første år, men efterspørgsel efter hjælp i sæson 2020 har været stor, og Henrik skal derfor hjælpe en avler og maskinstation med kartoffelarbejdet.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- Jeg ser frem til at komme i gang med denne nye forretningsgren, som jeg forventer mig meget af. Jeg har også allerede tanker om at øge mit eget areal med kartofler, når først vi kommer rigtigt i gang.

Til efteråret kommer der en Grimme SE150-60 to rækket kartoffeloptager med hjultræk, og onsdag den 18. marts hentede maskinstationen en lettere brugt Grimme stenstrengelægger hjem, samt en næsten ny BFL400 bedplov med hydraulisk opklap samt en fire rækket Grimme GL430 kartoffellægger.