Topmodellen i Claas Jaguar-programmet er netop slutsolgt i Danmark, og til første slæt græs 2021, slippes de over 900 hestekræfter løs mellem Aarhus og Silkeborg.

Det blev Kalbygaard Agro fra Låsby mellem Aarhus og Silkeborg i det midtjyske, som bliver den første danske kunde til den første slutsolgte topmodel i Claas Jaguar-programmet: Jaguar 990. Med 925 hestekræfter, som leveres fra en 12 cylinderet MAN-motor, er der tale om den stærkeste serieproducerede Jaguar-finsnitter fra Claas, og samtidigt den største Jaguar-finsnitter på dansk grund.

- Vi kører i forvejen med en Claas Jaguar 960, som til første slæt græs i 2021 bliver byttet med 990'eren, fortæller Jacob Sørensen, indehaver af Kalbygård Agro, hvor han er tredje generation. Bedriften driver 650 hektar planteavl samt maskinstationskørsel, hvor man i de sidste tre år har tilbudt finsnitning.

- Det er vi blandt andet begyndt med for at holde mandskabet i gang igennem hele sæsonen, så vi undgår døde perioder midt i sommeren, forklarer Jacob Sørensen om baggrunden for investering i udstyr til finsnitning.

- Vi skårlægger ikke selv, men har maskiner til spredning og sammenrivning af græs, og naturligvis frakørsel samt stakkørsel foruden selve finsnitteren.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Service og opbakning

Baggrunden for den store finsnitter er et par biogas-kunder, som kræver en kort snittelængde, hvilket kan have en kapacitets-begrænsning med en lille finsnitter.

- Det er ikke kun i majs, men især også i frøgræs-halm, at det gælder om at have overskud af effekt i finsnitteren, påpeger Jacob Sørensen.

Han nævner desuden, at de mange hestekræfter i den nye finsnitter kan blive et godt konkurrenceparameter i området:

- Det gælder jo om at kunne tilbyde noget, som andre ikke kan, og det er også én af overvejelserne, som ligger til grund for købet af en Jaguar 990.

Årsagen til, at det endnu gang bliver en Claas-finsnitter er opbakningen og serviceringen fra Traktor & Høst i Hinnerup.

- Det er altafgørende med en dygtig montør fra forhandlerens side, og der må vi bare sige, at Traktor & Høst er utrolig godt dækket ind. Det er meget afgørende i en finsnitter-handel, at man ved der er opbakning bag produktet.

Finsnitteren bliver leveret til første slæt 2021, og foruden pick-up skal den også kører med et 12 rækket majsbord.

rich-media-1
Jacob Sørensen og bedriftens Claas Jaguar 960. Foto: Traktor & Høst.