Nyheder

Sparer tid med 45 kubikmeter Strautmann vertikalblander

21. mar. | Indrykket af Ingemann Larsen A/S

Kvalitet for pengende

Del artiklen:

Bedrift med 640 årskøer valgte sidste år en 45 kubikmeter Strautmann vertikalblander fra Ingemann Larsen A/S. - Den er god til alle typer fuldfoder og trækkes uden problemer af en 165 hk traktor, fortæller driftslederen.

- Blandekvaliteten er rigtig fin, og den er god til at håndtere halm i foderrationen.

Sådan lyder det fra Stefan Andresen, der er driftsleder for mælkeproduktionen hos Hans Ole Jacobsen, Kragelund ved Padborg. Besætningen på den sønderjyske bedrift tæller cirka 640 Holstein årskøer plus hundyropdræt. 

Det, Stefan Andresen taler om, er bedriftens store 45 kubikmeter Strautmann Verti-Mix 4501 vertikalblander med tre blandesnegle, der blev anskaffet som fabriksny i foråret 2019. Blanderen er leveret af Ingemann Larsen A/S.

- Den er god til at blande fuldfoderblandingerne til både de malkende køer, goldkøerne og ungdyrene. Og den blander også godt, selv om den ikke er fyldt helt op, fortsætter den sønderjyske driftsleder.

Kører adskillige kilometer dagligt med blanderen

- Vi fodrer med en tredjedel græsensilage og to tredjedele majshelsæd. Desuden bruger vi sodakorn. Det fremstiller vi også i fuldfoderblanderen, og det er den også god til, siger Stefan Andresen.

De mange dyr er fordelt på tre gårde, der ligger indenfor en indbyrdes afstand på cirka fem kilometer. Der er malkende køer to steder.

Den 45 kubikmeter store Strautmann vertikalblander har triple hjulmontering med tvangsstyring af forreste og bageste hjulpar.

- Blanderen er god at køre med - også på landevej. Det, at den kan dreje med forreste og bageste aksel, betyder, at den følger rigtig fint efter traktoren, når der drejes. De to drejbare aksler betyder også, at dæksliddet er væsentligt reduceret. Vi kører jo adskillige kilometer med blanderen hver dag, forklarer Stefan Andresen.

Sparer tid

- Før, da vi havde en 24 kubikmeter fuldfoderblander, skulle vi blande 6-7 læs fuldfoder hver dag. Nu kan vi nøjes med 3-4 læs. Det sparer tid, blandt andet fordi vi nu også kan have alt tilskudsfoderet til de 300 køer på en anden ejendom med på ét læs, fortsætter han.

- Vi begynder at blande, mens vi læsser i blanderen. Og vi blander i yderligere 10-15 minutter, når vi er færdige med at læsse. Samlet bruger vi typisk knap en time pr. læs fuldfoder til læsning, blanding og udfodring, lyder det fra den sønderjyske driftsleder.

Selv om det kun er en 165 hk traktor, der er spændt for, så har traktoren ingen problemer med at trække den store fuldfoderblander.

Elektronisk betjent 3-trins gearkasse

- Strautmann blanderen har en elektronisk betjent 3-trins gearkasse. Traktoren kan nemt trække blanderen i gang i det lave gear. Når blanderen er i gang, skifter vi til det næste gear, og når den er ved at være tom, og den sidste rest fuldfoder skal tømmes ud, skifter vi til det høje gear, fortæller Stefan Andresen.

- I stedet for en ufodringsluge har vi foran i højre side af blanderen fået monteret en udfodringselevator, der kaster fuldfoderet 1,5 meter ud fra blandevognen. Det gør det muligt for os at udfodre på et udvendigt foderbord, hvor vi ikke kan komme helt tæt på, fordi taghøjden er utilstrækkelig, forklarer han.

Centralsmøring en stor lettelse

- Vi valgte at få fuldfoderblanderen leveret med centralsmøring som ekstraudstyr, og det er bestemt en stor lettelse. Desuden er vi glade for at have valgt en Strautmann fuldfoderblander. Den er robust konstrueret hele vejen igennem, lyder det fra Stefan Andresen.

- I øvrigt synes vi, at Ingemann Larsen er et seriøst firma at handle med. De har folk, som ved noget om tingene, og de har været fleksible med hensyn til, hvordan blanderen skulle udstyres. Og sidst, men ikke mindst, så fungerer servicen upåklageligt, slutter han.OBS! Når du gemmer kommentaren vil du modtage en mail med et link til aktivering. Din kommentar vil først blive vist når du har aktiveret den. Din email adresse vil selvfølgelig ikke blive vist!

Hold en god tone

Undgå personlige angreb og indlæg af markedsføringsmæssig karakter i kommentarerne.
Brug kun links i kommentarerne, såfremt det er relevant.

OBS.: Debatten modereres af portalens redaktion. Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes konsekvent.


Tak for din kommentar!

Vi er dog ikke helt færdige endnu. Vi har sendt dig en mail med et link til aktivering af din kommentar. Først når du har brugt linket vil din kommentar blive synlig på hjemmesiden.

Har du ikke fået en mail i løbet af 10 minutter kan det være fordi din mail service har frasorteret den som spam.

Udvalgte PARTNERS

Udvalgte PARTNERS produkter

reklame