Automatisk oplæsning:

Brørup Maskinstation mister GPS-udstyr for 800.000 kroner

00:00
Hastighed: ???x
00:00

I nat brød tyve ind på Brørup Maskinstation og stjal otte GPS-anlæg.

På et tidspunkt mellem midnat og klokken 7 i morges er en eller flere tyve brudt ind på Brørup Maskinstation vest for Holstebro, hvor de stjal otte GPS-anlæg fra New Holland- og Case IH-traktorer.

Det oplyser Hans Christian Jeppesen fra den familieejede maskinstation, til Maskinbladet.

- De har ladet styreboksene blive, og de har pillet stikkene ud. Gyllecomputeren er der også endnu, og GPS'erne til vores mejetærskere har de heller ikke taget, siger Hans Christian Jeppesen, som på den baggrund synes, at det ligner et bestillingsarbejde.

Endnu har han ikke overblik over hvor mange data, der er gået tabt, men han vurderer, at det stjålne udstyr har en samlet værdi af cirka 800.000 kroner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det er første gang, at Brørup Maskinstation er blevet udsat for GPS-tyveri, men det er ikke første gang, det sker i området. I høst blev en landmand ved Fjaltring cirka 7 kilometer fra Brørup Maskinstation udsat for GPS-tyveri, og noget lignende skete for Offersgaard Maskinstation i Linde en snes kilometer væk. Og så sent som i går nat gik det ud over Thingstrup Maskinstation, der også ligger i området.

Hans Christian Jeppesen håber, at politiet vil kunne opklare tyveriet.

- Vi kan se både fingeraftryk og fodspor, så måske kan det bringe dem på sporet af gerningsmændene.