Automatisk oplæsning:

Debat: SLF efterlyser lederskab hos V og S

00:00
Hastighed: ???x
00:00

SLF Ønsker fælles fodslag om fremtid for mink i Danmark.

Når man ser, hvordan ulykkerne i form af coronasmitte vælter ned over vores landmandskolleger med produktionsgrenen "minkavl", stå jeg aldeles uforstående over det politiske spil og fokus på Christiansborg. Sexisme, køn og klima fylder næsten hele dagsordenen og sendefladen i medierne. Og det selv om et af Danmarks højest profilerede erhverv, minkavl og pelsindustri er ved at bukke under, hvis ikke for coronasmitte, så for de saneringsprogrammer, der er iværksat tilsyneladende alt for sent.

Mink og pels i verdensklasse

Minkavl og pelsdyrindustri i Danmark er i verdensklasse og har gennem årene skæppet rigtig godt i valutakassen. Det har været en stor del af beskæftigelse og værdiskabelse i landdistrikterne og skabt velstand i hovedstadsområdet, hvor folk fra hele verden er
strømmet til Copenhagen Furs auktioner.

Bæredygtig beklædning

Ikke nok med at corona plager og truer minkavlerne. Også Veganerpartiet og flere venstrefløjspolitikere medvirker til at skabe usikkerhed om anvendelsen af skind og pels til beklædning. Det er virkelig en sørgelig tendens, synes jeg. For skind og pels har
siden menneskehedens oprindelse været blandt de mest holdbare og bæredygtige beklædninger. Det bør vi da fortsætte med, når vi er dygtige til det. Derfor er det trist, at yderliggående politiske strømninger skal være anledning til at påvirke markedet, modebranchen og priserne i negativ retning.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Sammenhold hen over midten.

Jeg vil derfor opfordre de ansvarlige partier hen over midten af Folketinget, til at stå sammen om at sikre en optimal håndtering af minksituationen, så minkavl og pelsindustri sikres en fremtid i Danmark. Samtidig skal der tages ordentligt hånd om de helt uforskyldt ramte minkfarme og deres familier, så de sikres en fremtid i erhvervet.