Automatisk oplæsning:

Minkavlere slår fra sig i debat om navne på medarbejdere

00:00
Hastighed: ???x
00:00

Danske Minkavlere kalder det et urimeligt angreb på avlerne, når Statens Serum Institut går i medierne og kritiserer avlerne for ikke at ville oplyse navnene på medarbejdere.

Statens Serum Institut angriber i dag minkavlerne for ikke at have oplyst navne på medarbejdere i en spørgeskemaundersøgelse, som SSI siger er sendt til minkavlere i juli.

Statens Serum Institut (SSI) siger, at instituttet forgæves har forsøgt at få et overblik over, hvem der arbejder på landets minkfarme. Men kun én af 926 minkavlere har fortalt, hvem de har ansat, efter at SSI to gange har henvendt sig via virksomhedernes e-boks. Denne kritik har SSI delt med forskellige medier blandt andet Information og DR Nyheder.

Nu melder minkavlernes formand klart ud og går mod kritikken.

- Jeg har haft telefonstorm fra minkavlere, som er vrede og kede af angrebet fra SSI. De har ikke modtaget noget spørgeskema fra SSI, og de har været deres e-boks igennem her til morgen, siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Selv ejer Tage Pedersen 10 minkfarme og har 50 mennesker ansat til passe mink. Han har modtaget spørgeskemaet knyttet til selskabet bag én af de ti farme, og her var medarbejderne formelt ansat i et konkursbo, som Tage Pedersen netop havde overtaget farmen fra. Der er intet kommet fra SSI på Tage Pedersens øvrige virksomhed, skriver Danske Minkavlere i en pressemeddelelse.

- Det er fordi myndighederne har oplysningerne om mine medarbejdere. De har samkørt registre. Så det er helt ude i skoven, når SSI går i medierne, som det er sket og beskylder minkavlerne for ikke at deltage i arbejdet med forebyggelse af smitte, siger Tage Pedersen.

Han oplever tværtom, at SSI sidder på hænderne uden at levere den nødvendige handlekraft.

- Vi er helt enige med SSI i, at test af personer med tilknytning til minkfarme er vigtig, derfor foreslog vi i august, der blev indført et lovkrav om test. Det forslag fremførte vi igen i en mail til SSI sendt 4. september. Det er næsten to måneder siden, og vi venter stadig på svar, siger Tage Pedersen.