Thyregods T7-optager med over 500 producerede enheder bliver fortsat produceret.

Hos Thyregod er der en lang tradition for produktion af roeoptagere. I årenes løb er det blevet til tusindevis af optagere, hvor specielt Thyregods Lift-Op fra 1961 var med til at udgøre et betydelig fremskidt for roeproduktionen i Danmark. Faktisk har Thyregod produceret 32.370 Lift-Op optagere fra 1962 til midt i 80'erne.

rich-media-1
Thyregod har produceret 32.370 Lift-Op optagere fra 1962 til midt i 80'erne. Foto: Morten Damsgaard.

Sidst i 60'erne kom T1 tankmaskinen, men det var først da T3-tankmaskinen med gumikæder blev introduceret i 70'erne, at det foralvor satte skub i de bugserede optagere hos Thyregod.

I 1992 kom T7-modellen, som mange danske maskinstationer var ejer af i foderroernes storhedstid.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Siden majsens indtog er stykantallet af roeoptagerne reduceret voldsomt, men der produceres dog stadig T7-optagere på den midtjyske fabrik i Thyregod.

Også til sukkerroer

Thyregod T7-optageren er også et alternativ til de mange selvkørende optagere, som efterhånden er meget dominerende på Sydhavsøerne, hvor sukkerroeproduktionen er størst.

Men her i årets sidste måned er der helt nye T7-optagere på vej igennem produktion hos Thyregod i det midtjyske. Optagerne er solgt til østeuropæiske kunder, og maskinen minder stadig om roemarkens konger i 90'erne:

12 kubikmeter rulletank, semi- eller fuldhydraulisk transmission, enten to eller tre rækkede optager samt de to velkendte roulette renser under optageren.

{% image: 4 %}

Bagerst på optageren kan man faktisk montere et mindre rensebord, hvor der indgår en stålvalse og to reveserende gummivalser, som forøger fraskildning af jord og sten.

I alt er der blevet producerede over 500 enheder af Thyregods T7-serie.